lördag 1 januari 2011

Gott slut och gott nytt 2011!!




Det var ett soligt men blåsigt Ekenäs första dagen på detta året. Frigolitelementen hade tydligen inte velat platsa under presseningen utan slitit sig. Det var tur att vi har så kvicka grannar som fångade rymlingarna, tack :)
När vi kom ut höll de snabbinkallade byggplatsarbetarna som bäst på att säkra upp allt material som ligger där ute. Nu är det uppbyggt så att det ska kunna gå att tina upp den frusna marken. Efter detta moment som kommer ta ett par dagar är det dags för gjutning, vintern tar ut sin rätt - allt tar dubbelt i tid. Detta ska inte påverka leveransdatum utan huset ska komma vecka 3 vad som ännu är sagt, men kung Bore kanske vill annorlunda?!


Det är härligt med jul och nyår! I år har vi gett oss själva en riktigt stor julklapp (snarare efter julafton på mellandagsrean), det blev en kanonskön miosoffa :) Mycket nöjda med denna och hoppas att den ska göra sig snygg i huset.

Under året som gått har vi;

*I mars bestämde vi oss att bygga hus. Då var vi i ett visningshus, just ett Landsort med förlänging 1,2m i Karlshamn. Det kittlade rejält i magen.
*Efter detta ringdes det till banken, det är ju ändå en oehörd affär detta med att bygga hus.
*I april köptes drömtomten, ett kanon-västerläge för långa sommarkvällar. Vårt gamla hus säljs inom loppet av 14dagar.
*Maj - genomgångar av huset och vilka val som kan göras.
*Juni - kontakt med HTH. Vi flyttar in i lägenhet
*Juni/juli/augusti - semester... nästan allt stod stilla.
*Augusti - det börja röra på sig igen, ritningar kom tillbaka. Fortfarande inte så som vi tänkt oss, även om vi trodde att vi var tydliga med hur vi ville ha det kom det inte med på huvudritningen. Skickas tillbaks.
*September - alla ritningar klara, köket bestämt, slutliga bestställningen genomgången (för cirka fjärde gången). Den 14:de skickar vi in det sista, den 21;a får vi bekräftelse att nu är det på gång: NU ÄR DET PÅ RIKTIGT!
*Oktober: byggsamråd med kommunen. Tomten är någorlunda färdigställd och grovschaktad.
*November: byggstartmöte med entreprenörerna på tomten.
*December: markarbetet påbörjas.

Nu är det ungefär ett halvår kvar tills dess att vi flyttar in.

Vi önskar alla en god fortsättning på det nya året!

1 kommentar:

  1. Ska bli spännande att se huset på plats. Hoppas gjutningen går bra! Gott nytt år!

    SvaraRadera