söndag 19 september 2010

Nu har vi hamnat på högen

Så här kommer vårt hus att se ut invändigt. Det är köket som inte stämmer överens med ritningen utan den ligger på en separat HTH ritning liksom groventren. Diskhon kommer ligga längs med innerväggen bland annat. I övrigt bara några småändringar. Det blev svart och vitt till slut. Kanske för att det var svårt att välja men varför ändra på ett vinnande kocept?! Vi hade svart och vitt i förra huset, det var väldigt fräscht och vi trivdes med kombinationen. Ska se om vi inte kan hitta lika snygga kakelplattor som vi hade innan, svata med grå ränder i.

Så var vi hos Kjell igen i tisdags. Denna gång signerade vi papper på löpande band - slutliga beställningen som vi godkände med våra ändringar och ritningar på huset så som vi valt. Dessa beställningar, allt från dörrvred till färg på stuprännor och tak skickades upp till huvudkontoret nu i veckan. Där av att vi "hamnat på högen", det jag menar är att vi hamnat på väntelistan under vilka hus som ska produceras och i vilken ordningsföljd. Vi får veta datum för leverans så fort huvudkontoret kommit ned till vår plats i högen. Idag ringde för övrigt Kjell om grundfärgen på huset, om det skulle vara vit eller grå... Jag fattade eget beslut i frågan så det blev grå. Ingen återvändo :).

Nästa steg är byggstartsmötet, återkommer med detta. Vi ska även beställa en så kallad spärrförbindelse från banken. Det innebär att de går in som säkerhet att vi får låna till huset. Sedan är det bara att vänta å vänta å vänta... jag känner på mig att detta kommer bli en lång vinter.




2 kommentarer:

  1. Kul att se hur ni har valt att göra om ritningen. Har ni skjutdörr till allrummet? Vi funderar på att ändra till det om det inte är för sent... (Vi bygger ju också "Landsort")

    SvaraRadera
  2. Ja, vi valde att ha kvar skjutdörren då den inte tar så mycket plats för att öppna och stänga. Det kostade såklart extra men eftersom vi valde bort glaspartiet så gick det på ett ut.

    SvaraRadera