söndag 28 november 2010

Byggstartmöte

Första advent, Sofia precis hemkommen från konferens i Göteborg. Typiskt nog kör tåget på en älg! strax efter starten. Det blev till att åka buss från Borås med ett par timmars försening. Lite snårigt att hinna få upp alla stjärnor ur flyttkartongerna men det gick. Nu så snöar det så att flingorna yr och julmusiken snurrar på. Det gäller att ladda inför julafton med glögg, granbarr och julmöss.

Så till huset; vi hade byggstartmöte i onsdags. En formell genomgång av vad som ska hända och i vilken ordning. Huset överlämnas från försäljaren Kjell till byggledaren som i vårt fall är Gert. Vi gick igenom betalningsplan, prisindex ökning, produktionskalkyl, bygglov och byggsamråd, markarbeten, grundarbeten, byggnadsarbeten, elarbeten, VVS arbeten, målningsarbeten, kakel och klinker, tilläggsbeställningar, byggtidsinformation, slutbesiktning, kvalitetsansvarig, säkerhet och övrigt. Vi fick veta att huset är beräknat att vara klart till vecka 3 och inflyttning blir vecka 23. Det gällde att tänka om när det gällde att översätta betalningsplanen som är upplagd till 16 veckor och verklighetens 20 veckors byggtid.

Vi kaaanske flyttar in runt nationaldagen då... eller inte... just nu är det iaf ganska mycket snö som vräker ner utanför och den där plattan är ju inte gjuten ännu. Tips! räkna med att huvudritningar kan ta tid och plussa sedan på leveranstid och byggtid om ni sitter och funderar på hur lång tid det kan ta att färdigställa ett hus. Vi räknade på att från början vara inflyttningsfärdiga till mars ungefär men så kom semestern... och då stod allt stilla. Mest var det huvudritningarna i detta skedet. Så än så länge är det 3 månaders förskjutning på grund av olika anledningar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar